Pianist

Na het zomerreces van 2019 is Christian Blaha, die 13 jaar verbonden is geweest aan Koor A58 als pianist, arrangeur en componist, opgevolgd door Rutger de Ronde.

Rutger de Ronde begon op vierjarige leeftijd als koorlid van de Zeeuwse Koorschool te zingen en op achtjarige leeftijd met pianospelen. Hij behaalde zijn Bachelordiploma aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Bart van de Roer. Ter voorbereiding op die studie volgde hij piano- en Solfègeles bij Henny van Eersel aan de Zeeuwse Muziekschool.
Tijdens zijn studie kwam de liefde voor kamermuziek naar voren; als pianist van Ensemble Mir speelt hij in verschillende bezettingen. Ook werkt Rutger met verschillende zangers en voerde cycli als ‘An die ferne Geliebte’ van Beethoven, ’Swanengesang’ van Schubert, ‘Songs of Travel’ van Ralph Vaughan Williams en ‘L’horizon chimérique’ van Fauré  uit. Mede dankzij Codarts volgde Rutger masterclasses bij onder meer Rudolf Jansen, Reinbert de Leeuw, Jean-Bernard Pommier, Michel Lethiec, Michel Strauss, Stefania Passemonte en Aleksandr Semetsky.
Thans studeert hij onder Cécile de Grijs.