Zomeravondconcert 27 juni in Kloetinge

We luiden de zomer zingend in met een klein concert op woensdag 27 juni in de prachtige Geerteskerk in Kloetinge. Het eerste deel van het programma was een voorproefje van de liedjes van ons nieuwe project: ‘Mijn vlakke land – en de mensen die er wonen’, daarna nog een selectie van andere pareltjes.

Optreden tijdens Middelburg VOLkoren

Ook dit jaar hoorden we bij de gelukkige koren die ingeloot waren voor optredens op het geweldige koorfestival Middelburg VOLkoren, deze keer op zondag 3 juni.
Voorafgaand aan de concerten hadden we een fotoshoot bij Studio A58 en de Kloveniersdoelen in Middelburg.

Daarna hadden we geweldige optredens in de Nieuwe Kerk en Koorkerk. Met een op de akoestiek aangepast programma oogstten we bij het in grote getale aanwezige publiek enthousiaste reacties; daar doen we het voor!

Kerst met koor A58 

Zaterdag 9 december hebben wij een concert verzorgd op de Kerstmarkt in Goes. Monuta Richard Ensing bood een afwisselend concert in X-mas style, een bundeling van krachten van muzikaal duo Soulkitchen en koor A58 in een kerstverhaal, geschreven en verteld door Lonneke Dagevos. Veel publiek trotseerde de kou, we mochten veel warme reacties ontvangen!

Op zondag 17 december hebben wij een matinee verzorgd in Woonzorgcentrum Ter Reede in Vlissingen bij een enorme kerstboom. Heerlijk om voor een volle zaal enthousiast publiek te mogen zingen. Fijn dat ieder uit volle borst meezong tijdens de sing-a-long, samen zingen schept een band!

Woensdag 20 december was het laatste concert in deze kerstreeks: een sfeervol concert in een sfeervolle ambiance in het Dorpshuis in Rilland. Een avond ook speciaal voor onze Vrienden en sponsoren. Een mooie afsluiting van het jaar, Merry Christmas!

  

Het 40e stuiverconcert: Fanfare Vlijt en Volharding & Koor A58

Na twee geweldige concerten met als titel TAKE A58 stonden wij op vrijdagavond 3 november voor take 3: filmmuziek door fanfare en koor.
Het vijftigkoppig fanfareorkest Vlijt en Volharding uit Oost-Souburg onder leiding van Albert-John Vervorst, heeft ons uitgenodigd het veertigste Stuiverconcert een speciaal tintje te geven. Met het Stuiverconcert werd het bijwonen van een concert toegankelijk gemaakt voor ieder: als entree wordt één stuiver gevraagd – ter plekke contant te voldoen.
In een programma waarbij koor en fanfare elkaar afwisselen, beluisterde u de mooiste filmmomenten. Een volle zaal heeft kunnen genieten van de ingetogen nummers van de films Gladiator en Braveheart tot het expressiever Jaws en The Lion King.

 

Koor A58 on stage – TAKE A58!

We genieten nog na van twee geweldige concerten, op zaterdagavond 30 september in de Concertzaal in Middelburg en zondag 1 oktober in De Raayberg in Bergen op Zoom.
Filmmuziek is een bijzonder genre – bij films hoort filmmuziek. Wie kent niet de soundtracks van de grote kassuccessen uit de hedendaagse film? Denk dan aan Dr. No van James Bond uit 1962, Bright eyes uit 1978 of Gabriëlla’s song uit 2004.
Tijdens een afwisselend programma presenteerde Koor A58 de eigen ‘filmmonumenten’, deze keer onder leiding van Bart Orye en Christian Blaha.

  

Koor A58 treedt op bij Open Huis van Provincie Zeeland

Op zaterdag 8 juli was Koor A58 te horen bij het Open Huis van Provincie Zeeland op het Abdijplein in Middelburg. Gedeputeerde Carla Schönknecht was zo enthousiast over het dirigeren van het koor tijdens Maestro Light, dat ze heeft gevraagd of ze dan opnieuw ‘haar’ nummer Somewhere mag dirigeren. We zingen dat nummer graag voor haar, het is geweldig zo’n gastdirigent voor het koor te hebben!

Maestro Light Koor A58

U kent misschien het tv-programma Maestro? Koor A58 heeft dit gebracht op zaterdag 17 juni in een eigen, lichte variant: Maestro Light. Het gaat dan niet om het dirigeren van een orkest, maar koor A58! Dit alles vond plaats in de prachtige Concertzaal in Middelburg. De presentatie van de avond was in handen van Corneel Droogers, bekend van Omroep Zeeland.

Carla Schönknecht, gedeputeerde, Gérard de Nooijer, oud voetballer, Eric Holm, journalist en muziekmaker, en
Ger van de Velde, burgemeester van Tholen, streden na een masterclass “koordirectie” door onze eigen Rob van der Meule om de Maestro Light Trofee 2017.
Publiek en de leden van koor A58 mochten hun stem uitbrengen, bovendien werden de kandidaten beoordeeld door de vakjury met Leo van de Ketterij, oud gitarist van Shocking Blue, Anja Sinke, dirigent van de Big Band van de Zeeuwse Muziekschool en Rob van der Meule, dirigent en zangpedagoog.

Uit die ronde werden de halve finalisten bekend gemaakt: Ger van de Velde en Eric Holm.
In een ultieme battle met het nummer ‘Let the sun shine’ werd Eric Holm door de vakjury uiteindelijk als winnaar uitgeroepen. Een close finish, met een verschil van slechts drie punten!

Een deel van de opbrengst is gegaan naar St. Leergeld. We zijn blij met de bijdrage van 750 euro die we mochten toezeggen voor dat goede doel. Voor meer informatie over St. Leergeld, zie www.leergeld.nl

 

Koor A58 zingt ‘Mijn roos Middelburg’ tijdens Middelburg VOLkoren

Op 28 januari is de CD gepresenteerd van het lied Mijn roos Middelburg.

Een cadeau van schrijfster Lonneke van Liere en band East of the Sun aan de stad en inwoners van Middelburg, dat dit jaar het 800 jarig bestaan viert. Het lied is gearrangeerd door Rob van der Meule voor uitvoering door Koor A58.

Tijdens Middelburg VOLkoren op zaterdag 3 juni, is het lied gebracht, met in ons midden zangeres Ingrid Borger van East of the Sun en exclusief begeleid door de leden van de band!

 

IMG_9980IMG_9933CD Mijn roos Middelburg

Afmelden activiteit
Geef kort en bondigde de reden van uw afmelding op: