Wij stellen u graag voor aan onze dirigent en artistiek leider, Rob van der Meule.

Rob van der Meule voltooide zijn zangopleidingen aan het Brabants conservatorium en in Kopenhagen aan het Complete Vocal Institute (CVI). Op dit moment geeft hij les aan het conservatorium in Gent (afdeling pop/jazz), in Brussel (afdeling musical) en het CVI in Kopenhagen waar hij als vaste gastdocent de klassieke zanglessen verzorgd. Daarnaast heeft hij een eigen lesstudio en geeft hij ook les aan Muziekschool Zeeland.

Rob dirigeert Koor Lichte Muziek A58 sinds de oprichting in 1999. Daarnaast is hij dirigent van het close harmony koor Sea Sound Singers en het Scheldeloodsenkoor, beide in Vlissingen. Met zijn koren heeft hij in de loop der jaren vele prijzen en onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

In het begin van zijn carrière vertolkte hij grote musicalrollen in binnen- en buitenland. Zo was hij o.a. te zien als ‘Max von Mayerling’ in ‘Sunset Boulevard’, ‘Javert’ in ‘Les Misérables’, ‘Koos de theaterkat’ in ‘Cats’ en ‘Kapitein Haddock’ in ‘Kuifje’.  Op dit moment is hij actief als liederenzanger in samenwerking met pianist Rutger de Ronde.

Hij coacht zangers, koren en dirigenten,  verzorgt clinics, workshops en masterclasses op het gebied van zangtechniek, interpretatie, slagtechniek, koormethodiek en koorpresentatie en neemt ook regelmatig plaats achter de jurytafel bij festivals en competities. Daarnaast is hij ook actief als arrangeur en schrijft hij voor diverse (koor)bezettingen.

Afmelden activiteit
Geef kort en bondigde de reden van uw afmelding op: