Graag stellen wij u aan voor: onze pianist Christian Blaha.

Christian Blaha studeerde compositie (MA, cum laude), piano, orkestdirectie en koordirectie (MA) in Tilburg en Amsterdam bij onder meer Alexandre Hrisanide, Joop Albracht, Paul Komen, Louis Buskens, Martien van Woerkum en Ed Spanjaard.

Zowel in het klassieke als het lichte genre componeerde en arrangeerde hij ruim 200 uiteenlopende werken zoals voor het Limburgs Symfonie Orkest, het Nederlands Promenade Orkest, het Zeeuws Orkest, het Xenakis Ensemble, Nieuw Amsterdams Peil, Belcanto strings van Daniel Raiskin, Mathieu van Bellen, Rik Mol, Glennis Grace en vele, vele anderen.

Christian is oprichter van het professionele Zeeuws Kamerorkest TY, waarmee hij gedurende een decennium als artistiek leider en dirigent vele succesvolle premières voor het voetlicht bracht. Voorts is hij dirigent van het Middelburgs Kamerkoor, pianist bij Koor Lichte Muziek A58 en hoofdvakdocent Compositie aan het University College Roosevelt (onderdeel van de Rijksuniversiteit Utrecht). Aan dit instituut zit hij tevens in de afrondende fase van zijn doctoraatproefschrift (Phd).

 

Afmelden activiteit
Geef kort en bondigde de reden van uw afmelding op: