Graag stellen wij u aan voor: onze pianist Christian Blaha.

Hij studeerde af in de hoofdvakken compositie (einddiploma, cum laude) en koordirectie (2e fase, einddiploma) aan het Brabants Conservatorium bij respectievelijk Alexandre Hrisanide (leerling van Nadia Boulanger te Parijs) en Louis Buskens. Aan dit instituut studeerde hij tevens hoofdvak piano bij Joop Albracht en Paul Komen. Christian ontving privé-les orkestdirectie van Ed Spanjaard te Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij onder meer Menachem Breuer, Alfred Reed, Martien van Woerkum en Romain Bischof.

Christian heeft tot op heden meer dan zeventig composities van zeer uiteenlopende bezetting geschreven (waaronder 3 symfonien, 2 muziektheaters, kamermuziek en koorwerken). Zijn werk werd onder meer uitgevoerd tijdens het Festival van Vlaanderen, het Zeeland Nazomerfestival en het Brabants Componisten Festival. Tot de uitvoerenden behoorden: het Limburgs Symfonieorkest, het Nederlands Promenade Orkest, Het Zeeuws Orkest, Nieuw Amsterdams Peil, Zeeuws Kamerorkest TY, Mathieu van Bellen, Marianne Boer, Marcel Worms, Pianoduo Post-Mulder en Belcanto Strings (Daniel Raiskin).
Enkele van zijn composities werden bekroond (met o.a. de Laureatenprijs van de Korenmanifestatie der Zuidelijke Nederlanden 2002). Naast zijn uitgebreide compositorische activiteiten is Christian tevens een veelzijdig arrangeur voor zowel het klassieke als het lichte genre.

Christian Blaha is medeoprichter en dirigent van het professionele Zeeuws Kamerorkest TY en samen met Tassilo Erhardt oprichter en dirigent van Kamerkoor Melopoeia.

Christian wordt met regelmaat door verschillende instanties uitgenodigd om directie- en compositieles te verzorgen; recent doceerde hij onder meer projecten van Kunstfactor (voormalig SNK/Unisono) en de Roosevelt Academy (Universiteit Utrecht).

Afmelden activiteit
Geef kort en bondigde de reden van uw afmelding op: